Sunday, March 7, 2010

Party!!

Entry kali ni aku nak cerita pasal geng2 Korea yang aku selalu lepak time practical kat Daegu Uni. Semua oppa (abang) ok! Baik, choose mana2 korang nak. haha. Xboleh2.. Certain ada aweks. Melepas la korang. =)
Hari Jumaat lepas after kerja kol 5pm, aku & Wani dibelanja oleh Professor Park (merangkap ala2 Supervisor kami sepanjang kami bekerja) bersama geng2 dlm department aku ni. Ala2 party gitu. Seronok makan. Walaupon Kora food + Japanese food ni x berapa nak lalu dan meat kat sini kompem2 la xleh makan kan. Actually dah pesan kat dorang kami x boleh makan meat. So, dorang fhm la kan.
Maka, telan seafood je lah. Dan salad. Segala ikan mentah, sotong mentah, dan mentah2 la semua. Aku boleh je nak telan. ikan salmon mentah sedap wa ckp lu! Fresh gila ok. hehe. Harus la cuba ye. Tp gmbr mknn seafood xda la. Sebab lapar sangat, xsempat nak amik gmbr. LOL. Kitorang makan kat Seahouse Restaurant area Sinji kalao xsilap. Makan buffet kat sini. Mestila telans banyak cket. Wah.
Ok, mahu tengok gambar? Mari...............


Left to right: Morgan oppa and Seong oppa. Seong oppa is my partner during my practical.

With Wani in the restaurant

All of us. Time ni waiter tolong snap piccas.


Salad sedap bebeh. Diet x diet? ahhaha

Yang sebelah Wani tu Prof Park sangat baik! Baju hijau nama dia Dan. Sebelah dia tu Joon. Hensem tu, tp pemalu cket.


Dorang makan meat! Aku jealous.


Aiskrim ni terbaek wey! Wah heaven.


Belakang tu Tempura Sotong. haha. Lain2 tu dish biase je.


Dah malam. Habes makan main dish, nak telans aiskrim.


Air hitam ni Korean Traditional Tea, lngsung xsedap. Sebelah tu ape er nama die. Tapi die nasi rendam dlm air gitu. Rasa mcm tapai, manis cket. Sedap jugak. Dua2 bagus tok kesihatan.


Posing kaw2. haha

After makan. Amik gambar laaa..


Nice one.


Dia ni mmg sempoi. English dia pon ok jugak. Belajar english jauh smpi ke Filipina tau!Korang nak ke belajar english sampai negara orang? hehe.


Lompat la kao Dan!

Gembira la konon. hehe.
Ok itu sahaja. Balik dari makan lepak bilik tengok kawan2 aku makan puler. Aku xmakan tau. Cukup la tu kekenyangan. Prof Park, kamsahamnida.. =)
Next entry aku nak cerita pasal geng2 kat department aku pulak. Oppa Korea x sama dengan oppa Malaysia tau. hehe. =)
Domannayo! (See u again)


[++ So Good ++]

10 comments:

  1. rase mende makan mentah2?? x hanyir ke? macam loya je makan mentah ikan, sotong sume....


    terliur nagn eskrim.

    mata dorang sangat kecik n sepet..=D

    ReplyDelete
  2. ain;

    xhanyir pon. Sebab ikan dia fresh bebeh. Loya tu ye jugak. Tp selagi x cuba, kite x tau ye x. =)

    Mata dorang sgt sepet. Lgi2 time gelak. huahua.

    ReplyDelete
  3. khay

    makan je apa2..

    bukannye slalu kat sana kan

    huhu

    bli souvenir for me!!! hehe

    i luv KOREA ke hahaha. fridge magnet gaga

    ReplyDelete
  4. haiqal;

    aah nak mkn je ape2 kt sini. kt msia nk dpt, mmg xkn la.. hehe.

    insyaAllah, akan ada souvenir tok kamo okai.

    ReplyDelete
  5. yakk sedap ke mentah2 khay??

    tp aiskrim tu mmg aku terliurr ahhh. hehehe
    ko nih
    len kali tarok gmbo mknan byk ckit k??
    ehehe

    kemslm same joon. machooooo gitu. haha

    p/s: ko speking ke ckp korea dgn diorang?

    ReplyDelete
  6. paani;

    sedap jugak la. haha.

    okai, len kali ltk mknn byk2 cket er. =)

    haha. nnt ak kem slm kan. kalo die reti jwb slm la. ;)

    p/s aku lebey byk speaking. masih proses improve korean aku.

    ReplyDelete
  7. kay.. sourvenir aku nak pakwe 1 tau.. he he he...

    kawan aku tgk pic ko die jeles doow..
    die minat korea.. seb bek x minat ko.. he he he

    pe jd ngn diet plan ko??? :P

    ReplyDelete
  8. jeles nye aku.
    HAHAHAHAHAHAH!!!

    ReplyDelete
  9. wahhhh..khay skrg da blaja mkn makanan korea eh...diorg mmg lbh polite dr kita akn??

    ReplyDelete
  10. ieka;

    diet plan ak musnah sudah. haha.

    ejaa;

    hehehe. jgn kot mek.

    ila;

    aah la ila. da blaja mkn mknn korea. dorng polite jugak la. tp kdg2 rude juge. huhu

    ReplyDelete