Sunday, October 6, 2019

Sydney: Harbour Bridge,The Rock & Bondi Beach

Assalamualaikum!

Previous post:-


Dari Olympic Park, pergi ke area The Rock. Sebelum tu, lalu Harbour Bridge :)

Haritu macam tak nampak ada orang jalan atas bridge ni..


Jambatan je pun kan. Excited kemain..

Ok dah sampai area The Rock. Kawasan ni banyak cafes.

Dekat je dengan bridge.. Betul2 bersebelahan aje..



Kebanyakan bangunan macam ni..

Park dekat area situ, dan jalan kaki ke bawah bridge. Angin kuat gila toksah cakap! Boleh terbang tau tak.

Tengok pokok tu. Scary pun ye.

Dari atas tu, jalan kebawah bukit ni. Ikut tangga..


Kuatkan angin!

Sampai la bridge ni haaa..

Other side of Sydney.

Sydney Opera House

Dan teruskan perjalanan ke Bondi Beach!


Dah nak sampai...

Ni dah masuk town area bondi beach

Parking semua kena bayar! Haha aduhai.

Bondi Beach! Cantik sangat sini. Mungkin sebab sejuk so tak ada la orang mandi..

Jalan ke Iceberg.

For this view!
Swimming pool sebelah laut gitu haaaa... 

Kalau rajin, jalan la ikut track sebelah laut ni..
Coastal Walk namanya. Tapi tak larat la nak jalan.

View petang hari sikit

Persisir pantai

Burung ni kan tidur la aku rasa.
Dorang macam stand still je tau.

The sky!

Biru, ungu, oren langit ni haaa.. Memang cantik.
Gambar aku je kot tak cantik ek.

Dan drive ke area North Bondi. Sini rumah orang kayo.

Saje tengok view je

Sana tu CBD.
Ni area rumah orang. Gelap betul tapi gigih la amik gambar.
Ape yang nampak entah.

Patah balik ke The Rock. Pi makan Pancakes The Rock.

Ramai orang. Kena beratur nak masuk.

Fish & Chips

Pancakes!

Gambar malam tak jadi. Kena beli hp baru ni.
Hahaha.

Ok thats it! Lagi 2 hari nak balik dahhhhhh.... Sikit lagi je nak habis entry Sydney. :)

Bye!

No comments:

Post a Comment