Thursday, June 2, 2011

Cuti-Cuti Bukit Merah.

Holiday!

Mak aku ada reunion kat Bukit Merah hari Ahad. Maka, Sabtu gerak pergi Ipoh rumah Mak Teh aku. Takdela penat sangat nanti since aku yang drive. Oh oh.

Last time pergi Bukit Merah pun waktu muda-mudi dulu zaman budak sekolah rendah kot. Yang aku ingat, ada belon besar gila leh main tapi aku takleh main sebab masa tu ketinggian dan umur tidak mengizinkan.

Haa besar kan!


Ok gambar!

Sampai2 kat Bukit Merah kita lunch dulu kat Lelac Cafe. Buffet lunch dr 1230 - 4 ptg ditaja oleh kawan my mum, Aunty Saemah. Thank youuuu =)


Mee kari sedap, Nasi goreng Thai, Sambal udang terbaik, dessert, dan lain-lain.


Fresh Orange ni memang sedap gilaaaa tapi harga RM11.60. Gilaaaaaa.


Kawan-kawan mak saya masa kat MPSI. Reunion setelah hampir 30 tahun tak jumpa.

Kesudian Izni untuk datang Bukit Merah. Thanks love! =)
Yang tengah tu my kazen from Ipoh, Ita. =)

Harusla tak makan dr 12 - 4ptg kan non stop. Maka, jalan2 kejap naik chairlift.

View from above.

Cantik kan.

Tak pergi pun theme park dia ni sebab malas lah. Tunggu ada anak dulu kang aku mai lagi. Haha.

Panas gila kot. Rasa nak terjun je dalam air tu.




Nak jugakkkkk~

Family Izni. Dorang pun jalan2 jugak. Adik Izni, Daniel tu siap tukar baju sebab panas.
Serius panas amat hari tu. Berpeluh2 kitorang.


Lepas jalan2 ni kitorang masuk balik makan buffet tu. Hahah. Haus kot teguk air se-tong sat.
Pastu check-in kat apartment, transfer movie dan cerita (since Izni banyak bena cerita nak bg kat aku sampai hang lappy Ita). Hahah. Jumpa Izni pun kejap je laa.. Petang tu dia nak balik Penang dah..

Malam. Aktiviti lain pulak. Ni mak ak dok beli magnet kegemaran.

Ada night adventure. Jumpa kawan baru. Afira. baya aku tau. Amik nursing kat MasterSkill.

Night Adventure ni kena naik bot je aku ingat. So dah macam BORING GILA! Mana nampak apa2 tengah malam ni.
Sekali dia stop kat EchoPark. Kira night walk lah dalam Zoo kecik tu. Hehe Best wooo..

Ni namanya.. tak ingat. Aku bagi dia makan tau! So cute.

Ni buaya ni dua2 lapar. Orang tu dah tak bagi makan pun dia still dok nganga. Kesian sangat tengok.

Rusa sungguh banyak.

Macam2 binatang aku jumpa. Ada Ikan Keli Afrika. Mak aku tanya tour guide tu, "Kenapa panggil Keli Afrika?" Kesian dia tak tau nak jawab. Huhu.
Malam tu memang mak ak banyak tol tanya. Hahah.

Pastu ada fireshow okay. OMG laki tu sungguh hensem okay macam Botak #Juvana. Hahah. Nanti aku upload video yer entry lain. Dah penuh sangat kat sini.

Overall, worth it. RM10 per person only.


Habis touring, tak dinner lagi maka mari makan!

The next day! Breakfast time! Nyummeeeehhhhh.

and this!

and this!

and this!!

Swimming Pool sungguh besarrrrrrrr.....

Lepas breakfast, kita jalan2.

A beautiful morning.


Kita pergi Orang Utan Island!

Kau ingat manusia je ada sijil lahir? Dorang pun ada okay!
Tengok la nama mak dia. Hihi.

Nama dia Baboon. Umur 24 tahun. Sedang mengandung anak keenam. Oh my. Heheh.
Kalau nak tau, orang utan betina pun period tau. Mengandung pun 9 bulan mcam manusia.
Amazing kan.

Tempat main anak orang utan umur 3 tahun.



Sungguh comel!! Betul kata Azie. Pakai pampers lagi.
Ada dua ekor baby utan. Nama dia Jidin & Sera.
Mak aku salah panggil, "Syahirah". Lol

Ni umur tak silap 10 tahun kot. Ye ke?

Makan buah je okay! Sungguh diet.

On the way back to jetty.

Ni tempat EchoPark malam tu aku pergi.

Kampung Air. Malam2 cantik.

Pastu bergegas balik apartment nak check-out.
Tunggu kat lobi kejap. Azie datang nak jenguk aku. Dia dari Taiping. 20 minit je.
Gambar kat handphone dia. Jumpa sekejap je mek tu. sobsss...


Lepas tu balik Ipoh. Makan ikan patin masak tempoyak Ipoh mali! Nyum2.. :)


Haa tu je lah percutian aku kali ni. =)

Banyak lak gambar yer. Hoho.


kata pendek: masih cari kerja.


[++ So Good ++]

9 comments:

  1. weee..besttt2..curik2 gambo2 view kat water park taw..nk upload kt fb...kat camere aku x de lak..hehe -ita kiut

    ReplyDelete
  2. Ita;

    Okie bebehs.. amik ajooo =)

    ReplyDelete
  3. igt gi ngan fmly ko tp dgn mummy nye saje. xpenah smpai bkt mrh lg n cambes jek.


    lwk la mak ko panggil org utan syahirahh. haha

    p/s" kecik lg adk izni yek

    ReplyDelete
  4. hujanlebat;

    aah.. best jgk la bukit merah. tp xde la best cm sunway lagoon kan. haha.

    shahirah, sgt sedey okayyy..

    adik izni umur 9 thn x silap.

    ReplyDelete
  5. wei//lame kot dh xpegi sane.. last mase aku form5. mesti byk lg bertambah best!!

    ReplyDelete
  6. Paani;

    Haa mungkin laa bertambah best. Aku kurang pasti pulakkk.. hehe

    ReplyDelete
  7. cuti2 malaysia la katakan....huhuhu

    ReplyDelete
  8. sempat lagi jmpe ko ye mek.da besar ke die?die cbok ckp kt ak,die da besar.yolah tu.

    -amal-

    ReplyDelete