Friday, April 8, 2011

Second thought

I hate this one. Second thought.

Tiap kali aku nak beli barang, aku fikir dua kali.

KEHENDAK atau KEPERLUAN.

Contoh:

"Wow, cantik gila baju ni. Nak beli". Lepas tu belek harga, tak mahal, tak murah. Lepas tu fikir. Dan fikir. Diam. Belek baju. Fikir. Belek price tag. Fikir. Bila aku nak pakai? Fikir. Ok lah, jalan-jalan dulu. Fikir. Nanti beli lain kali. Blah.

OI NI BUKAN FIKIR DUA KALI DAH NI. Million thoughts okayyy..


I want this! Gambar sini KLIK.

Hari lain, konon2 datang kedai tu jugak nak tengok baju tu. "Eh, ada lagi la baju tu. Nak beli ke takkk?"

Belek. Fikir. Malas nak beli. Fikir. Ok angkat baju nak bayar. Eh, letak balik. Takpayah lah beli.
Haha.

dan ini! Gambar disini KLIK kalau nak order.


Hari seterusnya datang, baju tu dah takde... Perasaan dia macam, "Memang tak perlu beli baju tu kot. Mungkin nak save duit untuk kahwin kot kan.Takde rezeki nak beli baju tu. Takpe2 jangan sedih2".

Paleotaklu.

Apa tak sedih pulak. Sedih kot. Lagi-lagi kalau beg aku nak dah takde. Faham tak perasaan aku-nak-la-beg-tu-apesal-ada-orang-beli??!!!

Padahal salah sendiri.


Haa ni lah masalahnya kalau ada second thought. Kau jangan cakap la, kalau aku kuar dengan member, semua tak puas hati diorang aje yang shopping, aku tak. Jalan jauh2 sampai KL nun, haram tak beli apa2. Bosan lah aku ni. Tapi, ini serius bukan main-main. Tak percaya? Tanya lah kawan aku. They know me the best. Hihi.

Kalau aku shopping sorang2 pon situasi sama berlaku. So bukan penyebab pihak ketiga ke apa cakap baju tu tak cantik la apa la itu la ini la.

Atau mungkin ini adalah cara untuk aku simpan duit?? Ye betul tu, fikir positif Cik Siti.


Hurm, duit dah nak habis ni la baru fikir nak shopping macam-macam. Burr...


kata pendek: Simpan duit beli baju MPG?

[++ So Good ++]

8 comments:

  1. koreja part time lps hbs blja. =)

    ReplyDelete
  2. ak pon benci second thought. ble baju tu da xde humangg aiii stress bagai. pastu dok t'igt je bju tu. nak2 nye klo da try n camwhore dlm fitting room LOL.

    ReplyDelete
  3. ros;

    hahahaha.. kau ni pong sampai camwhore. adeiii~~

    ReplyDelete
  4. hahaha tp ko kalo online shopping bukan ko laju jeee kee beli? :P

    p/s: bagi aku byk2 lg link online shoping. nk gkkk beli

    ReplyDelete
  5. paani;

    hahaha... ak da lama dow x online shop.

    okeh nnt ak bg entry ek shop2 kat mana =)

    ReplyDelete