Monday, December 6, 2010

Subway

Hai!

Kali ni nak kongsi cerita pasal subway kat Korea. Bukan yang Subway makanan ni la. Keretapi bawah tanah, faham?



Seoul Subway Map:-


Ha ni dalam travel book. Wajib ada yer kalau mahu pergi kepada rakan taulan yang bakal ke Korea nanti =)

Sebelum jalan2, sila kaji dahulu tempat nak pergi, naik subway apa, line apa, turun mana bagai agar tidak sesat.

Ni wujud kat dinding dalam stesen tu.


Ok, gambar dulu dalam subway.

Cuba cari mana orang Malaysia?




Pakcik sebelah kanan aku dok tidoq.
Sebelah kiri pandang tamau kalah yer.



Macam LRT je pun. Jauh sama sekali dengan KTM yer kawan-kawan.

Satu la aku nak kongsi. Dalam subway ni orang Korea jual barang tau. Pelbagai produk! Kat Malaysia ado? Nan ado. Kat Malaysia banyak kat luar stesen KTM/LRT/Star/Monorel jer. Yer tak?? Ke dalam diam-diam ada jugak yang jual barang dalam KTM etc ni???

Kat Korea ni kan, orang Korea akan jual macam-macam produk seperti lah tapak kasut (insole), stokin, barang-barang mencuci macam mop ke apa, barang-barang dapur yang tak boleh tahan tu dan macam-macam lagi lah! Aku tak amik la gambar masa semua ni berlaku sebab aku hypnotized sekejap. @__@.

Selalunya dorang akan jual dari satu gerabak ke gerabak lain. Contoh, masuk dari subway, berdiri kat tengah-tengah antara pintu tu, haaa dorang cakap la bahasa Korea prung prang prung prang. Aku ingat tak da orang nak layan. Ada jugak orang beli uollss! Bagus2 kaut untung dalam subway pakcik2 ni. Hihi. Lepas tu agak-agak macam tak de sapa nak beli dah, dorang pindah ke gerabak lain Guna pintu kat tengah2 tu la. Short cut maa.

Lagi satu. Masa politik kat sana. Boleh pulak dorang promote kat dalam subway. Kat Malaysia nan ado tau. Dorang ni siap pakai topeng mewakilkan muka pihak yang harus di-vote tu.. Haha kelakar. Tapi, bagus la semangat dorang ni. Tak malu pun. =) Oh, maybe sebab pakai topeng kot. Hehe.

Hebat tak?! Harhar


Oh, ni aiskrim gila kau panjang ni. Rasanya biasa je la pun. Cuma tinggi jer. Ramai orang beratur nak beli aiskrim tinggi ni. Huhu.



Oklah tu je kot. Kang ada idea pape aku letak la lagi. Memandangkan takde berapa nak keluar isi patut letak dalam blog. ^^


Oh ya kawan2:-


Do click above link for more info!



[++ So Good ++]

6 comments:

  1. ekk Wani ke tuu??

    ke adik Wani hihi


    Time kasih!! =)

    ReplyDelete
  2. ahaha..ak punye klik laju2 igtkan subway mkanan..skali subway bwh tanah..
    eskrem tu menarik!!

    ReplyDelete
  3. fatt;

    ahaha xleh bla...

    =0 eskem menarik ohh

    ReplyDelete