Thursday, December 23, 2010

Event: Comic Fiesta

kata pendek: Selepas entry ni terjadi, barulah berlaku entry yang Pakcik Komuter. (Klik jika anda mahu tau).




Hi!

Nak cerita pasal event Comic Fiesta 2010 berlangsung pada 18 & 19 Dec di Manhattan Ballroom, Times Square.

Uih nak pergi mencari tempat ni pun dah satu hal. Times Square tu tau le aku kat mana. Tempat shopping murah kot, kalau tak tahu tu, memang hang bukan kaki shopping. Tapi tapi tapi, aku datang sana bukan untuk shopping ye. Simpan duit demi masa depan. Simpan ke? Sebab nak masuk event ni kena bayar jugak. T__T

Nak cari Ballroom (bunyi nya macam nak pergi Prom) susah wey. Tanya orang yang dok pakai costume anime kat Food Court tu baru aku tahu kat tingkat 14. Ramai sungguh orang, cuma tak dapat kalahkan PC Fair lah.

Sepupu aku dua orang ni minat komik. Tak tahu la berapa banyak rak komik dorang ada kat rumah tu. Sorang dari Ipoh, sorang dari Seremban. Ha jauh tak datang KL? Hihi. Aku teman je la mereka ni pergi sana. Lagipun takde apa nak buat kat rumah kan.

Ok gambar.

** Semua watak kat sini aku tak kenal. Sebab aku tak gemar komik ye. Tapi mereka semua sungguh berani ber-cosplay pada hari tersebut. Oh mungkin sebab ada Costume Terbaik earlier on that day**



Entrance


Hahah this is cute.
We got free Nips Chocs. =)


Wow kan!!! Quite pricey, so only took few pictures.
Oh bayangkan yang kecik tu RM45. Dan yang tepi kiri panjang2 tu RM65. >.<


Ita. She's 21 and I'm not sure she's taken or not. Hahah.


Syu. 21 too. She is super busy lady with her lab work.
Look what she wore on her head! Cun bebeh!


Khay, 20. Kepala besau so tak muat nak pakai benda tu tpi nak pakai jugak.
(Ok, umur tipu)



RM65. Beli beg takpe juge.


Cards, I guess.
Mereka sungguh creative. Handmade.


Menonton Naruto versi Jepun. Ada subtitle.

Domokun! Rina mesti suka gila. hahaha

Ini apa nama wey???


Aah kitorang tak puas hati, so amik gambar lagi kat kedai topi.



Lelaki ini sungguh misteri!!!
Mata ada sebelah saje.
How he walks eh?


Amoi ni memang cun. Ramai gila nak amik gambar dengan dia.


Lihat lelaki itu??? Tunggu2.


Ni geng Naruto kot.


Betul2 macam kat Jepun.


Hensem kan. Tunggu2.


Hahahahha.
Ok dah.


Nice!



Seronok tengok cosplay (costume play) ni. Macam-macam orang aku jumpa. Rasanya kalau kat Jepun mesti lagi hebat kan. Sexy-mexy lagi agaknya. Hihi.

Ok semua.

Cuti tinggal seminggu saja lagi. Sedih.

Banyak lagi kena update sebelum habis 2010.

Dahlah penat bebel.

Bai.





[++ So Good ++]

7 comments:

  1. ayeen malas nak loginDecember 23, 2010 at 10:33 PM

    suke katon domukun even bukanlah fan komik. haha. nampka shawl baru ko disitu.ahaha

    ReplyDelete
  2. oi nama tu taknak kalah oh!!

    comel kan patung tu. huhu.

    oops, shawl baru beli dgn bolat hehe

    ReplyDelete
  3. haha, suke gile!
    sebaik aku xgi, klu x nti ak curik costume domo tuh

    ReplyDelete
  4. Rina;

    Hahahhaha....

    Comel gila beliau.
    Eh kalau kau curik, kau la jd maskotnya!

    ReplyDelete
  5. weh pehal aku xtau sal ni??? uwaaaaaaaaaaaaa. nk pigi juge

    ReplyDelete
  6. Wey ritu kat Ipoh ade buat jugak kot!

    ReplyDelete
  7. xpe, ak sanggup jd maskot demi domo!
    ^_^

    ReplyDelete