Saturday, June 5, 2010

KTX

Wah. First time upload video ni. Haha.

Ni video dalam Korea Train Express (KTX). Saje aku nak uji kelajuan beliau. Kata 300 km/h kan? hehe. Kira macam sehebat high speed train kat Jepun, German, dan France.

View nak ke Seoul ni. =)


video

Hah, laju ke?



Tak bertolak lagi. Dalam train sudah.


View di dalam



Map wajib bawak nak gi Seoul kalau xmau sesat.



Dalam KTX ni selesa jugak lah. Ada tv even tak dengar suara. Leh beli makanan macam dalam flight. Siap ada pramugari. Eh orang dalam train panggil pramugari jugak ke? Laju pon laju. Kalau naik train biase mau 4 jam gi Seoul. Naik ni 1 jam 40 minit sajo.

Harga? Pergi Seoul dalam KRW 37,000 = RM 111. Balik ke tempat aku KRW 25,000 = RM 75. Sebab murah lagi amik seat by group. Kalau yg mahal tu duduk macam seat biasa la. Faham tak? huhu. Bukan selalu naik kan, maka ni la masanye nak naik train mahal.. T___T. haha.

Takde plak gambar KTX nye. hahaha. Sebab rushing lahh... =) Next time okai.



Ni la kalau by group. 4 orang sekali bayar. So, dapat la murah. Tak membazir. hehe.


Dududu~


kata pendek: Lagi 27 hari nak balik. =D


9 comments:

  1. kalo nak compare ngan ktm tu, sgt amat lajuu la KTX nih..hahak
    harga pun boleh thn mhl jugak ek...

    ReplyDelete
  2. khay...pinjam map tu jap...ehheh

    ReplyDelete
  3. ain;

    Jgn compare dgn KTM mek. kui3.
    Harga mmg mahal. Tp, ok la. amik pengalaman kan?


    Ila;

    Haha. Boleh2.. Mai amik.

    ReplyDelete
  4. bile ler m'sia nk de bullet tren cmni..yg skang 2 da cm hape da huhu

    ReplyDelete
  5. tunggu la lagi 10 tahun..

    eh tp itu pon x tentu lgi kan.

    hehe

    ReplyDelete
  6. mahal ek dy nye tiket..tp laju gile weh..blk malaysia nek KTX smpai x? gugugu

    ReplyDelete
  7. pnut;

    aah mahal. huhuhu...

    tp xsmpi la nk g Msia.
    Sbb byk hlgn dan rintgn. haha

    ReplyDelete
  8. hahaha..ane tau ad submarine train..kekekek

    ReplyDelete