Friday, October 28, 2011

Pra-Konvo.


Hai semua!

Hari Rabu time sambut Deepavali tu, aku pergi UiTM Shah Alam pi amik jubah konvo. Paling penting nak jumpa member yang dah hampir 5 bulan tak jumpa. Seronok gila jumpa dorang oo. Amik jubahnya pukul 2 petang. Tapi melepak dulu kat McD port feveret student UiTM study sambil dating sambil makan bersuap. #EhOver pulak.

Fisha all away from Kedah and Tikah from Melaka. 



With Mame!


 Rina. Budak2 ni melantak McD quarter pounder aku makan fries jew. sobs. haha. 

 Mame and Amal.

Lepas dah pukul dua tu gerak lah pergi DATC. Dewan baru tu.. Kau ado? Kena panjat tangga kemain gagah. Lepas tu tengok orang ramai gila beratur macam tak nampak hujung pangkal rasa nak nangis sebab memikirkan esok subuh hari baru dapat jubah agaknya. Sobs. Tapi semuanya angan-angan sebab tak pasal2 hujan menyimbah Shah Alam. Rahmat rasanya maka kita serbu bahagian ber-roof top. So yeah, kami potong queue. Hihi.

Cuba teka kami kat manaa?? Okbai.

Oh lupa nak amik gambar la sebab masa tu ramai gila orang dan orang lelaki belakang aku amik kesempatan ke apa dah macam sandwich aku rasa diri ini. But dont worry dia takda la raba ke apa. Kalau dah sampai tahap tu memang kena maki kot. 

Dan iyer, saya berjaya mendapatkan jubah konvo setelah hampir 2 jam berhempas pulas beratur fuhh fuhh. Tapi tak excited pun sebab orang tu bagi aku size XS mungkin dia nampak aku kurus kot. Bahaha. Maka bila try, gila pendek.. kacau jiwa betul. Kita tukar dengan kawan, thank you Mame. :)

Ayam Penyet time!

Sedap jugak extra joss blackcurrent ni.
Ada satu lagi kaler kuning, ada ginseng. err err..



Selesai sudah, PLAN BAIK punya nak makan dekat Nasi Ayam Penyet Padang Jawa okay. Lama gila tak menyinggah. Tapi harusla tak berjaya sebab ramai gila orang sobs. Kita pun pergi tempat lain punya ayam penyet dan jumpa Encik Bront. :) Sebaik dia tukar fikiran nak jumpa aku kalau tak 44 hari aku merajuk.

Nyummm. Tapi masin pulakkk. Tapi sebab lapar, ku telan jua.


Dah habis melepak bagai dengan semua orang kita balik laaaaa rumah dan tidur sebab esok kerja adoi.


Isnin kita cuti. Nanti free wa update lagi ye. Bye! =)



kata pendek: Kawan-kawan, kita jumpa 31 Okt ya! 


[++ So Good ++]

Sunday, October 23, 2011

A Cha Cha Chatime!

Oh hello!

Aku teringin sangat sangat nak minum Chatime kat Sunway Pyramid! Tapi, tengok banyaknya tulisan cina. Takut nak rasa sebab takut tak halal. Jadinya, tiap kali pi Sunway tu sipi-sipi jew aku tengok Chatime ni dengan ekor mata. Haha.

Tapi tapi tapi! Setelah dikenal pasti, Chatime ni adalah halal. Tulisannya cina sebab dia punya based kat Taiwan. Sumber adalah daripada sini. Hiks.

So apa lagi, kakak aku dah ajak pi minum, jadi kita terjah la noks!!! By the way, Chatime ni femes gila dow kat Pyramid sampai panjang nak mati beratur. Aku pun tak faham kenapa. Sedap sangat ke? Aku pun try pergi branch outlet dia kat SS15 Subang Jaya.

Kedai kecik je. Tapi menu dia banyak. Jadi kita pilih the recommended ones! I chose:

Japanese Matcha Red Bean Milk Tea! Harusla rasa red bean noks! Dan ada green tea rupanya. Aku suka red bean je sebab manis. Tapi not that good la. Next time tamau try ni dah. Rasa dia pelik. Tapi ok je lah.


 Waiting for the drinks.

 Kiri: Pearl Milk Tea. Sedap gilaaaa. Rasa teh ais campur pearl. Bahaha. Tapi memang sedap.

Kanan: Strawberry Au Liat? Eh sukahati je letak nama. Rasa dia haruslah strawberry + jagung. Ada jagung lagi dalam tu. Sedap!


Huks. Dah bedal, chow lah.

Harga range dalam RM5.90 ke RM 7.90. Leh la cuba. Ada banyak outlets dia.

Tu jew. Ingat nak beli kat Subang Parade leh aku shopping Body Shop sekali. Tapi, akak aku ni malas pulak. Hurm kempunan. Tengah sale Ain kata. Hehe.


Si cantik. #KBai.




[++ So Good ++]

Saturday, October 22, 2011

Rahsia?

Aku ada satu cerita bongok nak cerita.

Masa aku budak-budak dulu, aku sangat naif. Aku selalu jadi masalah kepada kawan-kawan bila diorang cerita sesuatu yang rahsia kat aku. Masalah apa? Masalahnya aku selalu bocorkan rahsia diorang kepada kawan-kawan lain. Betapa sungguh tak baiknya aku. 

Hello, ingat aku saja-saja ke bagitau rahsia korang tu? Terlepas okay! Lagipun kita kecik lagi darjah 5 ke 6 baru, kau sibuk apa? (Buat muka tak bersalah). Wey budak darjah 6 macam aku ni pun ada perasaan tau! kesian aku kadang2 kena marah dengan kawan sebab bocor rahsia.

Jadi, kau tahu tak perkara bongok apa aku buat?







Aku ada satu cara untuk selesaikan masalah ini!






Aku buat BUKU!

Buku apa?

Buku rahsia!


Bongok.



Dalam tu aku tulis segala benda yang rahsia kawan-kawan aku cerita kat aku. Aku ingat lagi dalam dia aku tulis macam ni:

Ni buku sekolah kita, kita guna buat buku rahsia. 

And the list goes on!


Lepas tu aku fikir sesuatu yang bijak!

"Nanti kalau aku simpan dekat rumah, kalau mama atau ayah baca, adik n kakak aku baca, habislah aku! Bukan buku rahsia dah jadinya. Mana nak letak ni?"

Ok time tu dah banyak kot aku punya rahsia dalam buku tu. Hari2 aku baca agar aku tak lupa. Lepas habis baca letak dalam laci rumah lah. Gila nak bawak pergi sekolah? Kalau hilang, satu sekolah tahu si B dan A suka si C. 

Makanya, aku sampai sekarang tak ingat aku letak mana buku rahsia tu. Dan hari Jumaat 21/10/2011 baru aku teringat pasal benda ni. Bahaha.

Agaknya mak ayah aku dah baca kot.


Hah satu lagi, sekarang ni, penyakit rahsia dah menular kat tempat kerja aku. Bila orang tanya aku, "Kau buat apa tu?". Aku jawab, "Rahsia". Pastu makin lama, dah jadi vice versa dah. Chis betul lahhh!




kata pendek: A dan B dan C tu main2 je. Tak payah nak fikir panjang sangat ye.


Dah bai.



[++ So Good ++]

Monday, October 17, 2011

Random.


Halo!

Rehat 30 minit di waktu bekerja. Mari membebel kejap. Walaupun tinggal 5 minit je masa tinggal! *Gagah*.

Minggu depan depan aku nak konvo weyyy! Hiks. Seronok sangat sebab asyik tengok orang konvo je, aku bila pulak.

Tapi aku takde perasaan sangat pun nak konvo sebab saman kena bayar RM100. Chis. RM100 boleh beli kasut sepasang kot!

Nak pergi ambik jubah konvo, dah set ni nak pi makan kat mana. Lama pulak tak turun Shah Alam tu. Ayam penyet Padang Jawa slurpp. Lepas tu tempe pun dah lama tak makan. PAdahal boleh masak sendiri. Haha.

Kejap lagi ada meeting pula. Lepas lunch pulak tu. Kena letak mancis kat mata ke apa ni? Heh.


Okay lah. habis waktu rehat. Sambung buat kerja.


Bye!





[++ So Good ++]

Wednesday, October 12, 2011

Wordless Wednesday

Not pictures. But a video for you to watch. The view is breathtaking. Can't describe with words. :)


video



[++ So Good ++]

Saturday, October 8, 2011

Her wedding.

Oh I should try the new Blogger interface. Seriously, I don't have much time to 'godam' it, so now I have my free time. Lets godek2!! LOL.

People say this new interface could upload BIGGER size of picture! And I'm so happy to hear about it since my past uploaded pics were all small. Nak tengok pun susah. -_-"

**********

My new entry. I'll write about my best friend's wedding, Norannisa Rohiman with his husband, Aman. Did I tell you she is my classmate in Form 3? And the thing is, we did not talk that much since we had our own 'clicks' that time. You know la 'clicks' right?? Geng la. Budak sekolah semua ada geng maa. You r a loner if u don't have one. *Joking*



After PMR, I changed school. Same goes to Nor. We went to the same school in Negeri Sembilan. Since we r both from the same old school and I don't know many students there, we became 'clicks' and there were other seven of us. So nine, to total it up! And bla bla bla I finished my SPM on 2005. Wah, so long already ah?
A week before her big day!



Nor further her studies in Egypt, and am here, stuck in Malaysia. But everytime she came back to Malaysia, we will see each other and do girls stuff like shopping and eating and eating and eating. #Eh. I remember when I was in my matriculation year back in 2006/2007, we contacted each other only by e-mail since we were so far.  That time, I replied her e-mail, in the library's internet room while playing Friendster. Haha. See, I told her everything from A to Z. Anything lah, she will know punya. We gossip la most of the time. About boys, my ex, her life in Egypt, Aman etc etc..

Cute wedding card.

And now in 2011, she's a married woman! And I'm still waiting for someone to merisik me. -_-. 
Love to see her in her wedding dress and I know she must be very happy that time! Just by looking at her face, how blessed she is!

Well, I can't believe one of my closest friend became someone's wife. Soon, who's next? 

Again, congratulations my dearest friend. I'm really happy for both of you. Be a good wife and take care of Aman. Let me be a 'Makcik' faster ya! Hahaha. 

Lets see some pictures I snapped during her wedding at Banting, Selangor.

Friends from school back in 2001-2003.

 Us!

 Love love love =)

 Beautiful her.

 And yes, itu Icky (middle), classmate kami waktu Form 3! After 8 years whoa. U r still the same just like before Icky. Did I spell ur name correctly? Huuu.


And I guess wedding is somewhat like a big reunion for my schoolmates. That's when we could meet old school friends right?? 

Ahhh... when will be my time?? Am I old enough to get married? But its not about the age, its about ur readiness to have a family, commitment and ready to masak. LOL.

Post to me more wedding cards please!! Hihi.

Baibai people!





[++ So Good ++]

Saturday, October 1, 2011

Cecuti.

Tah apasal gambar terbalik.

Menyampah tol nak upload lagi sekali so, kau gagahkan jela tengok gambar ni ye.

Missing you much New Zealand. Even cerita dah basi, tapi wa mau cerita jugak.



Thank you Air Asia for the awesome 10 hours flight back to Malaysia! =)

In Christchurch Airport waiting at departure gate. Air Asia's flight attendance back there!

My lunch. Yummy pie. Slurp

Read.

Beautiful scenery it is!

With Ain. We were so sememeh.

Outside Christchurch Airport.

The cloud!

Rugby, people!

Kedai aiskrim

Giapo

Super sedap makan waktu panas mesti best. Tapi kami makan waktu 10 degree celcius so.. err..


Our luggage. Full of souvenirs, biscuits, chocs, kiwis, dresses etc etc


Love it.

So nyum. Only by looking at the advert.

The padang

Pokok tu. Nampak sangat angin bertiup kencang

Scenery.

Stopping by.


Gas station, to pee. LOL


Chocolate boutique. Awesome!

In 3D theater room


Popcorn



Chairlift

Heading to Auckland from Rotorua

Awat hang tak basuh kereta wahai pemilik kereta?

Hell's Pizza. Sedap gila pizza dia nak nanges.

Bolat eating apricot.


Dah habis entry New Zealand. Hee..

Next entry Nor kahwin pulak.

Baiii!



[++ So Good ++]