Monday, January 31, 2011

Kembali sekejap.

Hi!

I'm back.

Saje nak cakap aku masih blogwalking.

Takde benda nak bebel kot.

Last entry for January 2011, perhaps?

See you on February la ya.

I'm too busy with assignments and stuff.

Bye!

Take care people.


Doakan keselamatan semua di Mesir. InsyaAllah.



[++ So Good ++]

Sunday, January 23, 2011

Sifat.

Hai!!

Some things are better left unsaid.

Aku rasa macam semua benda je aku tak bagitahu semua orang.

Ok tipu.

Gila apa tak bagitahu kan. Mau bengkak otak ni simpan macam-macam benda.

1 je la perangai aku ni yang aku sangat memahami.

Aku pemendam. Bukan pendendam weyh.. Baca elok-elok sikit.

Maka, bila aku pemendam, aku tak cerita kat orang. Sebab aku suka simpan sorang-sorang dalam hati. Nak buka cerita tu, kau paksa la aku seribu kali pon susah aku nak cerita. Hihi. Tapi kali ke seribu satu kali tu mungkin ak dah fed up ditanya, maka kau akan kena marah sama aku.

Sebab apa? Sebab nya, pemendam ni sampai satu level dia akan jadi marah. Orang kata, "U better watch out with quiet people". Haa... takut tengok pendiam dan pemendam ni marah. Mungkin satu dunia boleh meletup ke apa. Orang kuat marah pun akan terkejut dengan orang yang tak pernah-pernah nak marah ni. Hihi..

Tapi, tak elok la kan simpan dalam hati. Takot lama-lama, kita terasa je dengan orang tu. Lepas tu mula la nak mendengki berperasaan buruk sebagainya. Lepas tu nak marah je. T___T

Eh aku tak lah macam tu. Kadang-kadang je. Orang yang kenal aku tau la kalau aku marah aku jadi cam mana. Aku nak marah orang pon tak reti. Burrr..


Cuma aku susah sikit nak buang sifat ni.

Sangat susah.

Hoi ni apa reveal sifat diri ni.



kata pendek: Perlu ke masuk kelas menangani masalah dalaman dalam diri?




[++ So Good ++]

Tuesday, January 18, 2011

MIM Toastmasters Club.

Hi!

This semester I have a subject on Entrepreneur. Wow, nak sebut pun susah. To become an engineer, you might be a businessman engineer. You sell things or products in any engineering fields. Business is one of my dream in the future. I hope to be one after I graduate this year, Insyaallah. I'm gonna plan something later on ;)

This subject will help me to open up my eyes on business field (I hope). My lecturer is the best. She loves to talk about her experience. By knowing what her life had been before seems like, "Can I be like her" sort of thing.

Okay, forget about the subject. The main topic.

Last Saturday, our class went to MIM Toastmasters Club of Kuala Lumpur. Our lecturer asked us to be there so that we could learn something from the club. I really thought it was a public speaking contest and I was so damn nervous because I have never ever did public speaking in front of strangers except my classmates during high school. But it was not what I imagined.

The receptionist




We arrived at 9.20 am and entered a room. After 15minutes, the room was filled with 50+ people. As soon as the programme started, I can tell this will be interesting for another 3 hours. And it was! Despite of the nervousness, all went well.

Basically, there were Introduction of MIM, Humour Session, Table Topics and Project Speeches. The most horrifying time was when the Table Topics session where the Role Players (my lecturer) asked the MIM Toastmaster Club's members and the guests to have a "Cerita bersambung". Ok I dont know d right word, sorry. I thought, we, the guests will never contribute but only listen and see what's happening. Totally wrong. I know it was only a "cerita bersambung". The Role Player will picked few people spontaneously. The first few was so good in English that I was like, "What if my name called up? I'm totally dead". Tapi nama ku tak kena panggil, so I was so relieved la. hehe.



Ijat bajet cute




If you want to improve ur English, come and join the club. It will make you a different people after some times. There is a woman whom had a very bad English but after three years of joining the club, wallah! =)

Generally, this club will help your communication and leadership skills. Talk in front of people will boost your confident and anybody who speaks in the club whether his or her English is not good is not wrong. Everyone has the chance to speak. And at the end of the session, the Grammarian will evaluate what you have said.

So anyone would like to join the club? Klang Valley has one club in Jalan Ampang, KL. You also could be a guest at anytime. Free! But after joining, you need to pay the fee RM400 per year! Reasonable price, isn't it?

I'm not a good reviewer, but I tried ya. hehe.

In brief, Toastmasters can help you change your life and your career - Toastmasters will enable you to "Make A Difference"!



Now, the socializing part.

In the evening we ate at Pecal Lele Kpg Jawa and headed to Bukit Raja to watch movie - Khurafat.

Then dinner at Hailam Kopitiam.



Nasi Lemak

Somewhat, I look like a matured career woman.
Bahahaha.


Mihun goreng tomyam

Asam laksa.




Enough said, I guess. I typed too much. Hehe. Bye.


[++ So Good ++]

Sunday, January 16, 2011

DiGi Kpop Live Party. Weehoo



Hi lovely people!

If u r one of my friends in Facebook, u should have seen all the pictures I had uploaded on K-Pop Party.

It was amazingggg!! Love 4Minute. Love them so much. Ya la sampai beli CD original kat Korea tapi dah hilang ;( Screw you bad bad thief!

5 songs were not enough for us! We want moreeeeee!!! But then, its okay I really enjoyed though. Oh hilang sedih semua segala. Tak boleh hilang fokus langsung tengok 4Minute. Amik video pon tak betol. Nyanyi & jerit sekuat mungkin! Hahahaha.

G.Na
Skill ambil gambar tak power lagi time ni.
Oh ya all pics from normal camera.


4Minute!!!

Beast bebeh!

Look at the crowdddd!

Oh ya, first performance was by G.Na. She is gorgeous and beautiful! Wow. tapi tak tahulah kalau dia buat plastic surgery or whatsoever. She was sicked that day and keep drinking water. And her English is good! *Impress* She was born and bred in Canada. Love Supa Solo & another song I couldnt remember. Hihi. Besides, she sang Rihanna's song, Take A Bow. Unfortunately there were few lyrics that she forgotten. Pity her. She kept saying I'm sorry.. Then all of us said to her, "Kencanayo". Meaning, its okay ;)



And of course, Beast. The energetic, handsome and I-want-to-marry-you group had made the crowd screaming like hell!!!! Oh, I was not into them that much. A friend of mine, Maimi was sooooooo excited to see them! Haha... Could tell that she memorized the lyrics well.



Maimi & I

Aida, Nas, me, Nad



Performance by 4Minute - I, My, Me, Mine. Thanks to Nad. ;)


video




[++ So Good ++]

Friday, January 14, 2011

Excited!

Wawawa.

Bagi mengubat hati duka lara sebab CD 4Minute hilang, maka semalam pergi DiGiKpop Live Party kat Stadium Negara!!

Seronok jangan cakap. Sedih kot dapat jumpa GNa, Beast n best of all, 4Minute!!

Tapi sekejap sangat ah performance dorang. Sejam je kot. Tiket mahal tp output sikit. Tak industrial management betul. Haha.

Gambar ada. Haruslah kan. Tapi tunggu lah dulu ek. Sebab kawan suruh upload kat FB. Tp nnt aku upload lagi kat sini k!!!

4Minute I love you! U rock! Weehooo!

Bai! :)

Kata pendek: sedih datang faculty, lab tutup. :(


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Tuesday, January 11, 2011

Hanging Out!

Ni kawan sekolah juga. Zawani & Tirah.

Pergi 1 Utama jalan-jalan cari parking kot. 10 jam pon ado nak mencari parking lot kosong. Geram gila bila kereta depan aku asyik dapat parking je, so terpaksa cari parking tempat lain. Chis. Akhirnya sudah agak harus naik kat rooftop barulah ada parking nya. Mencabar betul.

Ok, ni bukan entry pasal parking ye. Apa kes kan. Baik aku cerita parking lot kat UiTM Shah Alam tu. Satu entri penuh dengan bebelan aje agaknya. haha. ;)

Marilah gambar.



Kesian takde orang nak amik gambar kami bertiga.


Wani & Tirah


Tirah yang dah kenyang makan nasi, makan lagi buat kali kedua.


Nasi Lemak Vegetarian.
Sedap oh sambal dia.


Steam Kuey Teow with Tau Fook.
Ok, tak tahu nama betul dia.

Teruja bersama makanan beliau




Asam Laksa with Hainan Cham Iced


Jalan-jalan seluruh OU dan penat.
Singgah Tutti Frutti.
Cute cup sebab kaler oren.
Hihi.






Akhir sekali, ni rooftop yang mulanya agak penuh parking kelihatan lengang.
Haruslah amik gambar set timer 10 sec kan.
Kata takde orng nak amik gambar kitorang T_T



Haha. Tirah, gi balik Penang kot. 2 minggu dok KL oi! Hahaha


Love lots!

Bye!





[++ So Good ++]

Saturday, January 8, 2011

Even More.


Hi!!

Tak habis lagi entry Singapore sebenarnya. Taknak hampakan kawan-kawan.

Lagipun, awal2 sem ni takde hape aku nak update ;(

Maka, haruslah tengok gambar! hehe



Beggggggg! Wow kan wow!
** Aku tak beli yang ni ye Ain & Bolat. ;)

Makan tengah hari kat Syed Alwi Road.
Nasi Beriani Ayam. Nomnom

Roti Prata.

Nasi Goreng Ikan Bilis

Kothu Prata.
Ini betul sedap.
Betul, tak tipu.
Mamak Msia ptt buat ni.
Ke ada, aku je yang tak tau? T_T

Mee Goreng.
Nyum


Gambar dari pakwe Google.


Lepas tu pergi Mustafa Centre. Mustafa ni kedai macam Mydin Malaysia. Gila besau dalam dia dan barang-barang sungguh murah. -_-
Tapi, kami datang Singapore bukan nak beli groceries.
Dalam Mustafa ni ada satu floor tu, semua jual barang kemas yaww!! Juling2 mata ai.
Oh kedai ni buka 24 hours.

Masjid Sultan, Singapura.

Kipas besau.


Ni depan Masjid Singapura. Beli souvenirs. Beli ke? Tak pon.



Cantik design kedai dia. Vintage.
Nanti aku nak bukak bisnes pastu buat kedai macam ni.
*Impian*

Wawawa

Ni kat kedai perfume




Malam tu pergi Orchard Road. Tempat shopping best wohoo.





Cantik nya cantiknya!!

Hah tu apa tangan penuh tu???

Lepas tu jalan-jalan je.
Amik gambar



Model sambilan.




Ahad tengah hari.
Balik KL dah...


Sebelum tu lunch kat Jurong Point.
Shopping centre.

Besau juga.


Ye besau.

Top floor dia panas lah.
Sebabnya bumbung ak cover.
Maka matahari memancar-mancar.



Ok lepas tu sampai KL sekejap saja.
Sebab kena zass esok start belajar. Eceh.

Ha nanti entry bag pulak. Hahaha. (Nak jugak tu)

K lah bai!!




[++ So Good ++]