Saturday, June 26, 2010

Vacation!

Gila best dapat internet free kat Gimhae Airport, Busan. hehe.
Maka kawan2. dengan ini dimaklumkan bahawa aku dan rakan2 lain akan berangkat ke Jeju Island kejap lagi kol 7pm. ^^
28hb aku balik, terus ke Seoul cari souvenir lagi sampai 30hb. hehe.
Doakan kami selamat sampai ye.
Malam ni jangan lupa sokong South Korea! I'll be watching at Jeju-do, InsyaAllah. hehe.
Have fun everyone! =)



[++ So Good ++]

Friday, June 25, 2010

17 minggu sudah. Pejam celik. Cepatnya!

Paper dah hantar.
Report practical training bakal menyusul malam kang.

Sebab apa?
Aku takde mood nak buat report sekarang kerana oppa xde kat tempat kerja.

Alasan tak munasabah?
Tak. Sebab dorang dah janji nak bawak jalan2.

Pastu janji tinggal janji.


Macam janji manis bersama pakwe pulak. ^^



Will be waiting for oppa. Sobsob.
Berbagai cara dah buat suruh dorang datang tempat kerja. Sedih betul.


Hari ini tanggal hari terakhir bekerja di Daegu University sebagai research student. Eceh.

Sungguh berbangga dengan diri sebab dah habis kerja.

Mutu? Tanya supervis
or la. kui3.

^^

Maka malam ni, mari buat
report latihan industri dengan penuh jaya sambil tengok bola atau makan keropok atau tidur. Eh?


Kena siapkan sebelum esok tengah hari sebab nak pergi vacay! Wohoo~

selamat tinggal semua.


Jumpa lagi nanti. ^^


[++ So Good ++]

Thursday, June 24, 2010

Info terkini

7 hari lagi nak balik ke??!


Amboi. Besar nya font. Pastu tajuk macam berita sukan.

Mulai hari ni aku nak update hari2.

Tapi tak boleh. Sebab kesuntukan masa. Nak pergi suatu tempat pada 26 Jun. Hari Sabtu lah aku bagitahu ye. ^^

Sungguh excited nak balik. But at the same time, sadis.

Paper ku bakal siap. 25hb hantar.

Report pon bakal siap nanti. 26hb nak email lecturer.

Mari! Let the fun begins. Eh sekejap, tok lagi 2 hari. Heheh.

=D

[++ So Good ++]

Friday, June 18, 2010

대한민국!

Tahu la Korea Selatan yang comel dah kalah dengan Argentina. Tapi tak kira, nak jugak cerita tentang Korea lawan Greece minggu lepas. Yang penting, menang. Bahaha.

"Red Devils" - Gelaran diberikan kepada penyokong pasukan Korea Selatan. Aku pun bersama Red Devils lah malam tu. Pakai baju merah tau! ^^ Pastu kalo ade tanduk devil tu pelengkap lah. Hehe. Majoriti orang ramai pakai baju merah malam tu. Memang happening lah. Seronok dan sungguh teruja lah nak tengok bola. Aku memang tak minat bola. Tapi, nak cuba amik feel kat Korea ni ha. Join je la sekaki jerit2 macam pergi karoke. Sama je.

Sorak apa tau..

"Dae.. Han Min Guk!" Maksudnya Korea Selatan.
Satu lagi, dorang macam nyanyi2. "Pilseung Korea". Maksudnya Victory Korea.
Kalo ada video nanti aku upload la. Masalahnya takda. Hehe.

Biarlah kalah ponssss kan. Yang pasti, aku join sokong Korea.
Kalau aku kat Jepun, aku sokong Jepun.
Kalau aku kat German, aku sokong German.

Ha, macam tu boleh?




Amik gambar dulu pepehal pon. ^^


Yad & Ain


Ececece. haha


Sabar menanti kegolan.


Gol bebeh! =) Bangun dan lompat! YEAH!~~~~


Oopsss! Terlebih sudah. kui3. Sila terima culture mereka bagaimana.


Wohooo!~~~~ I LOIKE~~


Jerit sakan! haha.


Chowa lah Korea! =)


Habis dah. Balik laaa... Ramai ke?


Nad busuk. Haha


Amboi Yad...


Ni la port kami tonton kat Uni. Best. Ramai orang datang. Orang luar pon memeriahkan keadaan. Hehe.




Akhirnya, korang sokong lah sapa2 korang nak sokong okai! Sebaik cuti ek. Leh bersuka ria tengok bola sampai lebam pon boleh. ^^

Have fun tengok bola!

Aku nak balik lagi 13 hari.

Haih.





[++ So Good ++]

Tuesday, June 15, 2010

Family Day 2 at Daegu University

Salam semua!


Hari Ahad, ada lagi Family Day! Cuma kali ni, tak ramai sangat orang macam hari tu. Kali ni buat kat Daegu University saje. Sini sesuai sangat buat picnic sebab pemandangan sungguh cantik. No wonder lah family pun datang Daegu Uni nak picnic bersama. Oh sebaik semalam tak panas sangat. Cuaca ok saje dan angin sempoi2 je.


Dan paling best, kami pakai baju kurung & baju melayu! Nak buat ala2 Hari Raya nye tema. Konon2 la sambut raya kat negara orang. tehehe. Makanan pon.... jangan main2. Ada nasi impit tau! =)

Pasni entah bila dapat jumpe ramai2 lagi. Maka, ni lah masanya. Nanti masing2 balik Malaysia.. Dah sibuk kot.

Dah lah, tengok gambar je la ye. Enjoy!!!




Bergambar dalam bilik TV!


Alololo.


Cekodok pisang!! Lama kot x makan!


Some food we brought. Onigiri (nasi kepal), caramel, sardin roll


Ni lah nasi impit nya. Betol2 macam raya.


Makan2.


Encik Mutalib =)


All of us!!! Seronok2.



10 kali. ready??


Penyibuk semua ni. haha.


Suka sangat tengok semua ketawa.


Woohooo!~ Lompat!


The girls.... =)



Sikit je la gambar nya. Penat la. Aku nak tidur benanye ni. hehe. Tp, macam da lama x updet blog kan. huhu.

Oh ye. Nak tgk gambar yang aku gi tengok World Cup Korea VS Greece ritu? Next entry k!

Kalo ak mcm lama x update tu, ingat2 kan la... hahaha...


See ya later! =D


kata pendek: 17 days more to go!


[++ So Good ++]

Saturday, June 12, 2010

Semakin Sibuk

Sibuk.


 

Sebab apa? Makin nak habis praktikal, makin banyak kerja. Masalah aku ni, suka buat kerja akhir waktu. Pastu gelabah tak tentu pasal, macam: Homaigawd! Kerja tak siap lagi! Esok nak hantar. Cepat bersengkang mata!


 

25 Jun hantar paperwork aku.

28 Jun hantar report nak bagi UiTM plak.

26 Jun – 1 Julai sepatutnya masa bersuka ria. Tp, macam kelibut je. Duhh~

2 Julai ?? Rahsia. Haha.


 

Eh kau Khay. Log book tak buat lagi, kau hupdet blog? Gila buruk perangai.

Pastu hari Isnin ade peperiksaan? Ape kau ingat aku xde peperiksaan time praktikal? Jgn main2. ^^ Ok, double buruk perangai.


 

Bye kawan. Aku update lagi nanti.


 

Kata pendek: Tengok la gambar aku bermain pasir di Busan Sand Festival. Rajin aku update la blog. Seoul nye cite pon xlepas lagi ek. Kehkeh.


 

20 days more. =)

Saturday, June 5, 2010

KTX

Wah. First time upload video ni. Haha.

Ni video dalam Korea Train Express (KTX). Saje aku nak uji kelajuan beliau. Kata 300 km/h kan? hehe. Kira macam sehebat high speed train kat Jepun, German, dan France.

View nak ke Seoul ni. =)


video

Hah, laju ke?



Tak bertolak lagi. Dalam train sudah.


View di dalam



Map wajib bawak nak gi Seoul kalau xmau sesat.



Dalam KTX ni selesa jugak lah. Ada tv even tak dengar suara. Leh beli makanan macam dalam flight. Siap ada pramugari. Eh orang dalam train panggil pramugari jugak ke? Laju pon laju. Kalau naik train biase mau 4 jam gi Seoul. Naik ni 1 jam 40 minit sajo.

Harga? Pergi Seoul dalam KRW 37,000 = RM 111. Balik ke tempat aku KRW 25,000 = RM 75. Sebab murah lagi amik seat by group. Kalau yg mahal tu duduk macam seat biasa la. Faham tak? huhu. Bukan selalu naik kan, maka ni la masanye nak naik train mahal.. T___T. haha.

Takde plak gambar KTX nye. hahaha. Sebab rushing lahh... =) Next time okai.



Ni la kalau by group. 4 orang sekali bayar. So, dapat la murah. Tak membazir. hehe.


Dududu~


kata pendek: Lagi 27 hari nak balik. =D


Thursday, June 3, 2010

Makan lagi!

I just love food. And I'll miss every single Korean food when I'm in Malaysia. Macam la takde kedai Korea kat Mid Valley. But hey, taste will not be the same aite?? Nak aje aku belajar buat kimchi. Oh, youtube ado...

Here are few pictures from last week. Had dinner with my professor and also oppa. First time try this dish, called Dolsot Bibimbap. Not like common bibimbap, this one is expensive. Kuikui. Kate prof belanja kan. =D


(Nah Nor, kau suka betol bila aku update sal makanan kan. tehhehe)


Unique colour. Purplish. Eh macam nasi kerabu tak? Atas nasi tu kacang2. Die hidang dalam pot besar. Ni sorang makan ok.



Kemudian, kau korek nasik tu keluar, masuk dalam bekas nasi yg kecik sikit.


Sambil makan nasi, haruslah ado side dishes (banchan) macam sundubu shigae (tauhu yg stew) kimchi (opkos), salad, ikan bilis, ikan goreng dgn sambal kicap kaw (kaw = sedap ok, bukan bhse Korea), sayur2an lah banyak. Tp memang sodap..


Oh ya, nasi yg dikorek tadi dr pot tu bila dh habis korek, masukkan air panas dalam pot tu tadi dan tutup. Why? Sebab bila dh habis makan nasi dalam bekas nasi tu, air panas dlm pot tu harus diminum ye. Haa.. rasa die amatlah pelik. Macam kerak nasi hangus + air panas. Errr.. try la rasa kat umah ok. hehe.


Makan time semua! =)


Morgan2. Macam2 lah kau ni. haha.


Dan yg sopan santun. hehe.


Ni la bilik yg kami makan. Rare gilak tempat ni. Dinding kat bilik ni selaput dengan mud tau. Sebab nak ade warmness time winter dan sejuk2 sikit time summer. Wah, hebat2. Kat Msia kene buat ni. hehe.


Maka, baliklah kami. Hehe. Thanks Prof!

kata pendek: 29 hari lagi nak balik Msia. wohooo~~


[++ So Good ++]